HISTORIEK


Deze korte beschrijving over de geschiedeins van de Liefkenshoek begint in 1978. Op dat moment besluiten Marcel Renap, Eddy en Herman Heylen, Wim Horemans, Nest Bogaerts, Jos Sneyers,e.a. om samen te gaan fietsen.
Doordat ze vertrokken voor het huis van Eddy Heylen, in de nieuwbouw-wijk Liefkenshoek werden ze bekend als "de toeristen van de Liefkenshoek" en zo ontstond dus hun veelbelovende naam.
Later verplaatste ze de vertrekplaats naar het parochiehuis (huidig: Ter Voncke), waar we nog steeds starten. De club groeide verder uit en ook werden de eerste sponsors gevonden zodat iedereen met hetzelfde tenue gekleed werd. Voor deze sponsors zorgde Rik Van Ruthen in de jaren '80 en zijn rol werd in de jaren '90 overgenomen door duivel-doet-al Dirk Bossaerts. Ze voerde ook een puntensysteem in waardoor je een borgsom terugbetaald krijgt wanneer je minstens 30 ritten per jaar mee rijdt. Het aantal rijdende leden steeg daardoor spectaculair zodat de liefkenshoek de succesrijkste club van Herenthout werd. Sinds 2013 is ons clublokaal de Go-fit. Op dit moment zijn we met meer den 40 leden waarvan gemiddeld 20 deelnemers per rit, dit bewijst de uitstekende sfeer binnen de groep.

We hopen dat dit succes nog vele jaren verder blijft duren.